CSI / RusiaRăzboi

De ce intensifică Rusia atacurile cu drone în Ucraina. „Trei motive principale” explicate de un vicemareșal în retragere

În discursul său de luni noaptea, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că Rusia se pregătește să-și intensifice atacurile asupra Ucrainei, scrie Sky News.

Liderul de la Kiev a spus că scopul este de a sparge rezistența Ucrainei prin „epuizarea poporului nostru, a apărării (noastre) aeriene, a energiei noastre”, la mai bine de 10 luni după invazie.

Vorbind despre motivul pentru care Rusia ar putea intenționa să intensifice atacurile cu drone, vicemareșalul în retragere Sean Bell a declarat că există „trei motive principale”.

El a declarat pentru Sky News: „Unul dintre acestea este încercarea de a eroda voința populației. Poate fi frig în Marea Britanie, dar este înfricoșător de frig în Ucraina în acest moment. Dacă Rusia va face viața cât mai mizerabilă posibil pentru populația din Ucraina, ar putea submina sprijinul pentru Zelenski”.

Cu toate acestea, Bell a adăugat că, în realitate, „pare să aibă un efect complet opus”.

De asemenea, expertul militar a mai adăugat: „Al doilea motiv este răzbunarea. Lucrurile nu merg bine pentru ruși pe câmpul de luptă. Ei au renunțat la 50% din teritoriul ocupat și, de asemenea, ucrainenii au vizat în mod eficient baza forțelor aeriene Engels, în spatele frontului”.

”În al treilea rând, Rusia are nevoie de impuls pe câmpul de luptă. Rusia trebuie să câștige timp. Trebuie să câștige timp pentru a se rearma, antrena, reechipa și se pregătește pentru o ofensivă de primăvară”, a mai adăugat vicemareșalul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *