Frumusețe

De ce ne cade mai mult păr toamna? Răspunsul specialistului

Nu trebuie să ne îngrijorăm deoarece acest tip de cădere este temporară. Este modalitatea prin care organismul nostru răspunde schimbărilor ce intervin în mediul înconjurător.

„În mod normal, 90-95% dintre foliculi sunt activi, în vreme ce procentele rămase se află într-un stadiu de pauză. Acestea echivalează cu pierderea uzuală a firelor de păr. Se pare că toamna numărul foliculilor aflaţi în perioada de stagnare se măreşte şi de aceea ne confrutam cu o cădere mai accelerată a părului”, susţine Edy Virag.

Printre cauzele căderii sezoniere a părului se numără şi:

Lumina solară. Aceasta reduce producţia de melatonină din corp, care are proprietatea de a repara foliculii. Nivelul mai scăzut al acesteia face ca foliculii să rămână într-o perioadă de stagnare timp mai îndelungat şi să ne confruntăm cu o cădere mai accentuată a părului.

Creşterea nivelului de testosteron atât la bărbaţi, cât şi la femei.
Foliculii de păr sunt sensibili la acest hormon, aceştia îngustându-se şi părul subţiindu-se.

Stresul influenţează căderea părului indiferent de anotimp, însă toamna acţiunea lui devine mai puternică pe fondul unei predispoziţii generate de factorii naturali.

„Căderea sezonieră a părului este temporară şi nu trebuie să ne îngrijoreze foarte tare. Dacă simptomele persistă atunci trebuie să luăm măsuri pentru a stopa acest proces, ce poate avea consecinţe nu doar de ordin estetic, ci şi psihic şi emoţional” ne sfătuieşte Edy Virag, Brand Ambassador Nioxin România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *