CSI / Rusia

„De ce nu a fost găsit plutind până acum în râul Moscova?”. Oficialul rus care consideră că uciderea ambasadorilor străini este permisă

Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei a condamnat declarația fostului Responsabil pentru Problemele Copiilor al Federației Ruse, Pavel Astakhov, care la televiziunea rusă a spus că „uciderea ambasadorilor este permisă în limitele dreptului internațional”, relatează The Guardian.

Astakhov s-a plâns de „încălcarea gravă a Convenției consulare de la Viena” și a acuzat confiscarea de către Primăria Varșovia a unei școli ce aparținea de Ambasada Rusiei.

De asemenea, a amintit că diplomatul rus Segheii Andreev a fost stropit cu vopsea roșie în Polonia anul trecut. După aceea, el a întrebat de ce ambasadorul polonez „nu a fost găsit plutind în râul Moscova”până acum.

„Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone îl condamnă pe Pavel Astakhov pentru afirmația că uciderea ambasadorului polonez este permisă. Facem apel la Rusia să asigure siguranța tuturor diplomaților în conformitate cu Convenția de la Viena”, a spus secretarul de presă al ministerului polonez de Externe, Lukasz Jasina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Intre “prieteni” se mai intampla omoruri. Imi amintesc de asasinarea ambasadorului rus din Turcia de catre un agent de paza cu simpatii kurde. N-a fost nici o tragedie. Totul e ca crima sa para un accident sau opera unui nebun sau fanatic fara nici o legatura oficiala cu guvernul tarii, deci e o actiune neoficiala, bla bla ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *