Ultima oră

De ce nu au reușit bolșevicii să scoată mai mult de o mână de oameni împotriva Simbolului ROMÂNIEI MARI?

Este și normal, din moment ce ei sunt susținători ai curentului unionist, iar una din organizațiile membre Acțiunea 2012 (România Vie), este o apropiată a acestora. Este adevărat că aici e loc și de Republicani și pentru Monarhiști- unionismul aduce oamenii alături, nu îi desparte.

Familia regală reprezintă ea însăși dorința românilor de Unire, sub emblema acestora înfăptuindu-se actul de la 1 decembrie 1918 și care a determinat la aducerea tuturor românilor într-un singur stat.

Ideea aducerii familiei regale în Republica Moldova a pornit de anul trecut. Nu e vorba de nimic spontan ci doar de așteptarea momentului potrivit. Invitația a venit exact după ce lucrurile s-au liniștit în viața politică a Republicii Moldova.

Aș dori să salut comportamentul exemplar al acestora în fața unei mâini de huligani comuniști. Incomodați de către aceștia, s-au retras într-o parte în mod elegant, au depus coroana și au salutat. Gesturile au fost de parcă în fața lor nu s-ar fi aflat nimeni… și de fapt nimeni a fost în fața lor.

Binențeles că încă dinainte de plecare, familia regală a fost atenționată că vor exista astfel de incidente, dar că ele reprezintă punctul de vedere al unei minorități pro-estice. Au fost atenționați că se va organiza un astfel de gest special pentru a murdări o vizită atât de importantă la nivel simbolistic. Nu a existat pic de supărare și nu vă imaginați că au rămas cu un gust amar în urma acestui incident. El de fapt nu a produs nici o reacție, decât dacă nepăsarea este o reacție.

Este oare corect modul în care stânga a ales să trateze acest eveniment? Binențeles că Nu, dar oare mai este ceva corect în interiorul acestui partid condus de lideri fără de viziune?

Dincolo de acest lucru, văd că nimeni nu a sesizat numărul extrem de mic al celor care au huiduit. Să înțeleg că asta e tot ce a mai rămas din marea revoluție comunistă? Nu au mai fost bani de autocare? A întârziat cumva valiza de la Moscova, via Transnistria? Practic dacă vă sunați prietenii din telefon cred că ați fi reuși un protest mai amplu și l-ați fi gândi mai bine.

Toate aceste lucruri arată clar situația în care comuniștii au ajuns. Nu doar că nu își mai pot mobiliza electoratul, dar pur și simplu nu își mai pot convinge membrii de partid să se implice. Le repet din nou, deși știu că e o luptă cu surzii: reformă, reformă, reformă… ori este evident că politica europeana va elimina acest rezidu istoric.

Și printre veștile bune: comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș, va veni în Republica Moldova. El este cel responsabil pentru propunerea de eliminare a restricțiilor de import dinspre Republica Moldova pentru vinurile moldovenești. Ce se discută? Multe, printre care extinderea accesului Republicii Moldova la piața europeană.

Autor: Marius Dorin Lulea
Sursa: Vox.publica.md 

*Notă: Titlul aparține redacției

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *