Timpul Liber

De ce nu stăm astăzi acasă (EVENIMENTE)

Festivalul filmului American

În acest an festivalul celebrează sudul SUA. Vor fi prezentate 15 filme, unele din care au schimbat pentru totdeauna industria cinematografică americană – drame, comedii, filme de acțiune și aventuri pe gustul tuturor și pentru toate categoriile de vârstă.
Unde: Cinematograful Odeon
Când: Filmul „Șoferul doamnei Daisy” – ora17.00; „Toți oamenii regelui” – ora 19.00.

Expoziția „La început a fost … Lutul”



Expoziția prezintă 474 de piese autentice care fac parte din fondul de bază și auxiliar al muzeului. Unele dintre ele au fost supuse unor proceduri de conservare sau restaurare. Demersul expoziţional este completat de materiale grafice și reconstrucții.
Ilustrarea procedeelor de confecționare a ceramicii a fost realizată prin reconstituirea unui atelier pentru producerea vaselor din ceramică și a unui cuptor de ars ceramică cu grătar, înzestrat cu ustensilele necesare etc.
Unde: Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei
Când: 16 aprilie – 31 decembrie

Spectacolul „Storcătorul de fructe”



Totul porneşte de la lipsa banilor, care duce la convieţuirea mai multor generaţii ale unei familii într-un singur apartament, aceştia suportându-se unii pe alţii. Titlul comediei ar însemna de fapt, procesul acesta de „mâncare”, de stoarcere dintre membrii unei familii, care refuza să comunice între ei şi care până la urmă se transformă într-un absurd total. „Storcătorul de Fructe”, o piesă care la început îţi pare o comedie, dar care spre final capătă o esenţă tragică.
Unde: Teatrul Național „M. Eminescu”
Când: ora 18.30

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *