Sănătate

De ce pot problemele de vedere cauza dureri de cap

Durerea de cap poate fi o manifestare a multor patologii – atât generale, cât și ale sistemului vizual. Deci, dacă apare un astfel de simptom, este necesar să consultați în timp util un specialist pentru diagnostic și tratament.

Dacă după analgezice durerea de cap nu dispare, apare în a doua jumătate a zilei sau noaptea, iar neurologul a făcut doar cu mâna, mergeți la un oftalmolog. Adesea, rădăcina răului se află în probleme cu vederea. Inna Bondaruk, oftalmolog la Clinica New Vision, vă va vorbi despre cauzele și provocatorii bolilor oculare.

De obicei, mergeți mai întâi la un medic de familie sau la un neurolog. Și abia apoi, la recomandare, la un oftalmolog. Iar specialistul nu trebuie să trimită pacientul la RMN sau la ecografie a capului – adesea, în etapa interviului, a colectării anamnezei, un medic cu experiență poate înțelege dacă pacientul are cefalee oftalmologică.

Suprasolicitare vizuală. O astfel de durere apare după-amiaza – după prânz și mai aproape de seară, când ochii sunt obosiți. Ea este localizată mai ales în zona arcadelor supraorbitare, se poate retrage în tâmple.

Cine este în pericol: Persoanele care desfășoară activități asociate cu o sarcină vizuală ridicată: funcționari; reprezentanți mass-media;
esteticieni, manichiuriste, manichiuriste, extensii de gene;
bijutieri;
medici;
personalul militar;
șoferii – din cauza nevoii constante de a se concentra asupra drumului, a semnelor și a participanților la trafic.

O creștere bruscă a presiunii oculare duce la o durere de cap bruscă în zona ochilor, care poate iradia către tâmple și ceafa. Apare de obicei seara sau noaptea. Poate rezulta în urma unei emoții emoționale puternice, a unui efort vizual prelungit în condiții de iluminare slabă, a muncii într-o poziție în care capul sau trunchiul este înclinat.

Un atac acut de glaucom este o afecțiune periculoasă, când trebuie să chemați urgent o ambulanță pentru a oferi îngrijiri de urgență. În caz contrar, există riscul de a vă pierde vederea.

Astenopatie – oboseală rapidă a ochilor din cauza privitului la detalii mici la distanțe mici. Tulburarea se referă la probleme de acomodare, atunci când este dificil să se concentreze asupra obiectelor aflate la distanțe diferite.

Persoanele cu risc sunt cele care suferă de următoarele afecțiuni:

miopie (miopie);
astigmatism;
hipermetropie (hipermetropie);
presbiopie (hipermetropie legată de vârstă);
persoanele care nu folosesc dispozitive de corecție a vederii;
persoanele care lucrează în ture de noapte.
În cazul presbiopiei, mușchiul ciliar al ochiului devine obosit, ceea ce determină afectarea acomodării. Pentru a o activa, trebuie să forțați și mai mult ochiul. Însă, din cauza oboselii, mușchiul nu poate funcționa corect, motiv pentru care apar durerile de cap. O situație similară la persoanele hipermetropice.

În cazul miopiei, există o nuanță. miopii se încordează, dimpotrivă, atunci când încearcă să își focalizeze vederea asupra obiectelor îndepărtate.

Arterita gigantocelulară (inflamația arterelor). În funcție de vasul afectat, durerea este localizată: dacă este afectată artera occipitală, va durea în ceafă, temporală – în tâmplă, oculară – va exista o deteriorare temporară a vederii. Dacă nu se acordă ajutor imediat, este posibil să se orbească la un ochi, deoarece alimentarea cu sânge a retinei este perturbată.

Cine este în grupa de risc: Persoanele de vârstă înaintată;
cei care au probleme vasculare;
au o tulburare a metabolismului colesterolului (plăci de colesterol);
persoanele hipertensive

Cel mai adesea este afectată artera temporală, astfel că în 60% din cazuri durerea este resimțită în zona temporală.

Probleme oculare endocrine. În cazul orbitopatiei endocrine, pleoapa superioară coboară sau globul ocular se umflă în față și apar dureri de cap (în zona din spatele ochiului, de exemplu). Acest lucru se datorează tensiunii și oboselii, deoarece pacientul trebuie să se străduiască din greu pentru a vedea un obiect.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *