Editorial

De ce România susține guvernarea criminală de la Chișinău?

În buna tradiție locală, după oficializarea rezultatelor, toți s-au reapucat să transforme Moldova într-un teritoriu controlat economic și politic folosind principiile pușcăriașilor ruși. 

Independenți sau pământul criminalilor?

Un stat care este independent are dreptul oricând să renunțe la independență. Dacă RM ar fi un stat independent ar putea oricând să renunțe la independență în favoarea României, dar dacă toate problemele vin tocmai din inexistența independenței? Armata rusă din regiunea transnistreană e doar unul din elementele care demonstrează că pseudo-statul RM este o fantomă folosită de cartelurile criminale pentru a-și rezolva interesele. De facto, pseudo-statul RM este folosit de crima organizata ca paravan pentru afaceri murdare. De ce Rusia susține această Republică criminală este evident. Dacă crima organizată rusească a reușit să aibă omul lor în fruntea Kremlinului și să prospere de ce n-ar avea și la Chișinău?

Ce face Bucureștiul?

Pe această cale readucem aminte Bucureștiului că problema R. Moldova este o problemă națională, ea vizează unirea într-un organism întreg a diferitelor părți ale națiunii române. Realipirea RM constituie pentru România o problemă vitală. Așa-numita independență a RM este doar un motiv de conflict și neînțelegeri între Rusia și România. Este evident că, într-un final, teritoriul numit Basarabia va trece din nou în componența uneia sau alteia, cu prețul unei violente lupte naționale.

Amintim pe această cale că cel mai mare antiromân de la destrămarea URSS încoace, Vladimir Voronin, a fost primit de ex-președintele Băsescu la București, unde aceștia au servit o cupă de vin. Deși au trecut zece ani de atunci, Bucureștiul este în continuare paralizat și mut când vine vorba de dreptul românilor din RM la autodeterminare națională.

În timp ce românii din RM sunt sătui de așa-numita „Alianță pentru integrare europeană”, Bucureștiul, pentru a avea (un alibi) o politică față de Chișinău „salută” această decizie. Cât de ipocrit poți fi să saluți menținerea la putere în Chișinău a grupurilor criminale organizate conduse după principiile pușcăriașilor ruși în timp ce Kremlinul are „drept de veto” asupra libertății de autodeterminare națională a românilor?

Negocieri directe?

Atâta timp cât Bucureștiul nu este capabil să vorbească deschis cu statul care a divizat națiunea română, populația românească din Basarabia va fi supusă în continuare unui regimul criminal – mafiot, fapt care va genera în permanență conflicte, iar regiunea va fi într-o permanentă alertă de război. Reunirea națiunii române poate avea loc doar cu garanții ferme de la Kremlin, care le-ar putea oferi doar dacă Bucureștiul ar accepta să ofere ceva suficient de valoros în schimb, un exemplu ar fi ca România să fie neutră în eventualitatea unui conflict fierbinte Moscova-Washington. În orice caz, este absurdă implicarea României în conflictul economic UE-Rusia fără a pune pe masă dosarul R. Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *