UE / Nato

(DE CE SE TEM COMUNIȘTII) Acordul cu UE are la bază respectarea tuturor drepturilor și a normelor într-un stat democratic și de drept

Aceiași sursă mai titrează că datorită semnării acestui Acord, Republica Moldova dispune de mai multe șanse de a se integra în Uniunea Europeană și de a reforma o mai multe domenii printre care redresarea și creșterea economiei, cooperarea interguvernamentală în domeniul securității energetice, a protecției mediului și a transporturilor. 

Acest Acord are la bază respectarea tuturor drepturilor și a normelor într-un stat democratic și de drept. Acest acord îi va oferi Republicii Moldova posibilitatea de a intensifica exporturilor de mărfuri pe piața din UE și scutirea de la achitarea impozitelor vamale, precum și de o armonizare cuprinzătoare a legilor, normelor și reglementărilor în diverse sectoare legate de comerț. Acest lucru va crea condiții de a permite mai multor sectoare-cheie ale economiei moldovenești să ajungă la standardele UE.  

Cetățenii Republicii Moldova vor beneficia de semnarea acestui Acord prin accesul la o gamă largă de produse de o înaltă calitate, prin accesul produselor de pe piața europeană la noi în Moldova, dar și prin economisirea energiei electrice și acordarea la standardele europene care prevăd conectarea la surse regenerabile de energie prin folosirea biomasei. 

Sursa: Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *