Bună Dimineața

De ce sunt unii bărbați sexiști?

Mare mi-a fost scârba să aflu cât de sexiști pot fi unii bărbați. Credeam că e în funcție de cultură și religie, însă, la sfârșitul trainingului, am realizat că e din cauza femeilor pe care le au în preajmă.

Așa cum eu am ajuns să fiu foarte atentă în legătură cu „oamenii care-mi sunt alături”, am și uitat de existența acelor specimene care consideră că locul femeii este la bucătărie – ziua și în cluburi –noaptea. Am și uitat că bărbați de mai multe naționalități abundă Chișinăul în căutarea femeilor, fiindcă acestea nu ies din casă fără să toarne pe ele kilograme de machiaj și să se îmbrace ca pomul de Crăciun.

Ultima picătură care m-a ajutat să înțeleg poziția bărbaților sexiști a fost un reportaj din cadrul emisiunii „cu și despre mașini, istorie, performanță, adrenalină și umor”. Două tinere, să zicem jurnaliste, încercau să supraviețuiască mergând pe trotuarele din Chișinău încălțate în pantofi cu tocul de 10-15 centimetri. Pe lângă faptul că nu pot merge nici pe loc drept, nu sunt actrițe bune, mai și pătează imaginea celorlalte femei. Acelor care știu că pantofii pe toc înalt se poartă la ocazii, atât pentru că așa dictează eticheta, dar și deoarece nu este sănătos să-i porți în fiecare zi.

Nu dau sfaturi, doar rog să lăsați femeile inteligente și care sunt apreciate nu doar pentru felul în care arată să-și facă treaba, fără să fie nevoite să facă „curățenie” după altele. Mulțumesc. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *