Actualitate

De ce tace Maia Sandu? Președintele RM – unicul din regiune care n-a reacționat la terorismul lui Lukașenco

Toate statele civilizate din Europa au reacționat vehement la terorismul internațional al președintelui Belarus, Lukașenco. România a condamnat forţarea aterizării şi l-a convocat la sediul MAE pe ambasadorul Belarusului.  Zelenski a ordonat Guvernului să oprească traficul aerian spre Belarus. Uniunea Europeană anunță sancțiuni pentru Lukașenco. Practic, nu există niciun lider de stat civilizat, care să nu fi reacționat la tupeul fără margini al unui dement, care a trimis avioane militare să se asigure că-l va aresta pe un jurnalist de opoziție, care acum riscă pedeapsa cu moartea.

Maia Sandu a tăcut ieri toată ziua. Probabil, fiind ziua ei de naștere, a fost ocupată celebrând-o. Totuși, nu putea nimeni din Aparatul Președintelui, măcar de ochii lumii să scrie un comunicat prin care terorismul lui Lukașenko este condamnat? 

Sau asistăm la o nouă etapă a retoricii „crăcănate” a centriștilor de be Bîc, să „șim în relații buni șî cu iestu și cu vestu”?

La fel de moartă în păpușoi a fost și „societatea civilă” din R. Moldova, care n-a scos un cuvânt despre dementul de la Minsk. 

Lipsa de reacției a Președintelui Sandu, coincide cu ceilalți politicieni care au fost la putere, nimeni niciodată n-a reacționat la crimele abominabile comise de regimul terorist de la Minsk. Mai multe decât atât, Dodon a fost printre puținii care a recunoscut victoria lui Lukașenko în alegerile fraudate, deși toată comunitatea internațională a fost unanimă că ele au fost trucate.

Pe această cale, solicităm Președintelui declarat pro-european Maia Sandu, să oprească de urgență orice trafic aerian spre/deasupra Minskului și să protesteze public față de crimele sângerosului dictator din Belarus. Sau poate, urmează să mai cumpărăm niște troleibuze, și nu e de dorit să stricăm o afacere de dragul unui jurnalist pe care îl așteaptă ștreangul.


Ultimul comunicat al Președinției – ziua cămășii ucrainene (21 mai)

Ioana Crețu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *