Editorial

De ce ți-e frică, nu scapi

Cam așa e și cu statul Republica Moldova, prea fudul și dornic să întrețină ambasade și consilii raionale, o birocrație care este ținută săracă și sub ghioaga stăpânului (oligarhului), care periodic se schimbă.

România oferise posibilitatea autorităților locale din Republica Moldova de a accesa fonduri direct din Țară, pe baza relațiilor de înfrățire. În acest sens, organizația pe care o conduc și alți parteneri a invitat primarii din R. Moldova să participe la un congres în urma căruia să se înfrățească cu localități din România (n.a.: straniu puțin, să te înfrățești cu propriii tăi frați). Șase sute de primari au confirmat că participă și totul era bine și frumos, până să afle stăpânirea: ordine pe linie de Borsetka ca primarii să nu vină, minciuni ale președinților de raion, sunete de la Cancelaria Guvernului:
„ Nu vă duceți acolo pentru că o să vă pună să faceți Marșul Unirii.”

Ei speră să țină legați de moșie oamenii. De asta acționează așa: să nu meargă la București să afle că există și alte căi de finanțare. Rămâneți aici, să stați la mâna noastră.

Am observat că, UNIC ÎN LUME, în Republica Moldova, celor cu datorii la bancă sau în alte locuri, li se suspendă dreptul fundamental la libera circulație. Moldovenii sunt vânduți la bucată, și alături cu ei li se vinde pământul, ieșirea la mare, pavilionul maritim, munții, demnitatea umană, speranța la viață. Ieri, până pe 7 aprilie, era Voronin, apoi Filat, acuma Plahotniuc. Îi susține eșalonul doi: ambasadorii, miniștrii, șefii de consilii raionale, toți care trag puțin din statul Republica Moldova. Și îi mai susțineau până nu demult, banii de la proști (europeni, români). Acuma nu mai vine, se dă în schimb zahăr și făină direct pentru nevoiași.

Singura soluție de a se scăpa din robie este România, dar ea este refuzată oamenilor care caută să se elibereze periodic, ca în 7 aprilie 2009. Le sunt propuse variante reciclate a „visului moldovenesc” cu surogate de tipul „unire, moldoveni” și „întâi trebuie să facem ordine la noi acasă”. Oamenilor li se propun zeci și sute de proceduri anevoioase prin care să treacă, blocate fix în momentul în care pot reuși. Totul ca nu cumva să vadă toți cât de ușor se rezolvă toate problemele din jur, cu o singură acțiune, un gest suprem al națiunii.

Dar să nu vă iluzionați, boieri dumneavoastră: de ce vă e frică, nu scăpați!
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *