Sănătate

De ce trebuie să consumăm ghimbir?

Împreună cu mierea și citricele, în special lămâia, ghimbirul constituie un cocktail minune împotriva durerilor de gât, laringitei și guturaiului. Iar o cană de ceai de ghimbir te poate revigora chiar mai bine decât o cafea.

Ghimbirul este extrem de versatil și poate fi adăugat atât în prăjituri, cât și în antreuri, salate, sosuri, mâncăruri cu carne sau legume și chiar supe.

Ghimbirul este eficient în atenuarea simptomelor și problemelor gastro-intestinale. Pentru că inhibă starea de greață și chiar vărsăturile, este eficient în răul de mare și femeilor însărcinate.

În plus, ca orice rădăcinoasă, ghimbirul este o bună sursă de minerale precum potasiu, magneziu, cupru , mangan, fier, fibre și vitamine ca (C,E,B6).

Totuși, fiți atenți la consumul excesiv al ghimbirului. Unele studii arată că dozele exagerate de ghimbir pot să ducă la o deprimare a sistemului nervos sau la apariţia de tulburări de ritm ale inimii.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *