Comentariu

De ce vă revoltați că călăul Voronin…?

Cu furia nu faci nimic, zic eu. Cu furia nu afli de ce, cum s-a întâmplat că călăul în chestiune a ajuns în vârf de listă.

Părerea mea subiectivă, pe care n-o exprim cu furie, este că călăul nostru adevărat nu e Voronin, ci televiziunile. Pe cine îi arată seară de seară unele televiziuni? Exact! Pe acei „politicieni” și „analiști” – și asta o spun cu furie! – care au nimerit în topul celor zece, de unde tragem concluzia că călăul Voronin este produsul firesc al acestor instituții de manipulare, numite televiziuni. Ce pui, aceea culegi. Dacă pui în râșniță scârnă, nu aștepta să macini pulbere de aur, ci tot scârnă. Ce modele de „intelectuali” sunt promovate de ani și ani la televiziuni? Bizdnesmeni hoți, „analiști” agramați și vânduți, „vedete” cu bucile goale etc. Aceștia și concurează la titlul de „elite”. O societate bolnăvioară de totalitarism comunist naște monștri! De ce vă indignați? Înghițiți că călăul Voronin e primul politican al țărișoarei, iar fii-su, primul bizdnesmen! Să nu vă mire faptul că călăul Voronin mâine va fi declarat cel mai iubit dintre pământeni!

Sindromul Becali s-a produs și la noi. Și nu putea să nu se producă în situația când moldovenii sunt bolnăviori de sindromul Stockholm, sindrom ce înseamnă că călăul e adorat de victimă. N-o spun cu furie! O spun calm, deși cam nuanțat stilistic.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *