Politică

De după gratii Filat a semnat împreună cu Dodon pentru modificarea Constituţiei (DOC)

"PLDM a semnat împreună cu fracţiunea socialiştilor şi vin cu iniţiativa de modificare a Constituţiei pentru ca preşedintele ţării să fie ales direct de popor. Această solicitare va fi depusă mâine la Curtea Constituţională. În sfârşit deputaţii din acest partid au înţeles că este dreptul cetăţenilor de a-şi alege şeful statului", a menţionat Dodon.

În prezent, preşedintele ţării este ales de Parlament, prin vot secret, cu votul a cel puţin 61 de deputaţi.

”Am semnat, împreună cu deputații din PLDM, un proiect de lege care vizează modificarea procedurii de alegere a șefului statului, prin vot direct. În document există și semnătura liderului PLDM Vlad Filat. Vedem că, în sfîrșit, a funcționat mintea moldoveanului cea de pe urmă. Noi, socialiștii, de mult timp insistăm asupra unei astfel de modificări la Constituția țării, pentru a oferi cetățenilor dreptul de a-și alege președintele și pentru a evita crizele politice pe viitor.

Dacă s-ar alătura și comuniștii la această inițiativă, am avea potențialul de creare a unei majorități constituționale, apte să voteze acest proiect de lege. Și, în general, apte și de alte decizii și acțiuni. Lupta continuă”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Partidul Liberal Democrat din Moldova anunță că de fapt socialiști au semnat proiectul de lege pentru modificarea Constituţiei, elaborat de PLDM.
Printr-un comunicat remis presei PLDM spune că inițiativa legislativă de modificarea a constituției privind alegerea șefului statului a fost anunțată încă de pe 20 octombrie.

„Astăzi, deputaţi socialişti au subsemnat proiectul de lege pentru modificarea Constituţiei în ceea ce priveşte modalitatea de alegere a Preşedintelui Republicii Moldova, elaborat de fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova. Amintim că la 20 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, fracţiunea PLDM a anunţat despre iniţiativa legislativă semnată de deputaţii liberal-democraţi, inclusiv de Vlad Filat (despre aceasta presa a relatat – răsfoiţi arhivele). Dar pentru a fi remis Curţii Constituţionale spre avizare, erau necesare semnăturile a o treime din deputaţi şi, în acest sens, fracţiunea PLDM a lansat un apel către toţi legiuitorii să susţină proiectul”, se mai spune în comunicat.

PLDM mai spune că în cadrul briefingului de presă de astăzi, liderul socialiştilor a indus în eroare opinia publică, deplasând în mod deliberat accentele. Chiar pe foia de titlu a proiectului se observă foarte clar că documentul a fost înregistrat la 20 octombrie, cu numărul 107 de către "FLD", ceea ce înseamnă fracţiunea liberal-democrată.


sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *