CSI / Rusia

De la 15 ani până la închisoarea pe viață pentru cei implicați în asasinarea jurnalistei din Rusia

Procurorul rus Boris Loktionov a cerut închisoare pe viață pentru Rustam Mahmudov, care a recunoscut la 21 mai că este vinovat de uciderea jurnalistei, deschizând focul asupra ei în timp ce aceasta intra în imobilul în care locuia.

Loktionov a cerut 22 de ani de detenție pentru Lom-Ali Gaitukaiev și un polițist moscovit, Serghei Hajikurbanov, care a recunoscut că a participat la pregătirea asasinatului.

Parchetul a mai cerut 15, respectiv 19 ani de închisoare pentru cei doi frați ai trăgătorului, Jabrail și Ibrahim Mahmudov, care au pândit sosirea jurnalistei și l-au anunțat pe fratele lor. Avocații copiilor jurnalistei au cerut tribunalului să dea dovadă de clemență față de cei doi frați ai trăgătorului și au cerut totodată să le reducă pedeapsa la 8, respectiv 8 ani și jumătate.

Instanța va formula verdictul la 9 iunie în această anchetă care, deși a identificat persoanele implicate direct în asasinarea jurnalistei Anna Politkovskaia, nu a stabilit cine sunt cei care au comandat asasinatul.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *