Bună Dimineața

De la „Amanta Bugetului” la „Miss Nesimţire”

S-a întâmplat în emisiunea „Fără măşti” de la Alt TV, moderată de jurnalista Ileana Rusu – un adevărat „master-class” despre cum să transpui în practică expresia „mâţa cade mereu în picioare”. Căci asta a făcut Lenuţa Burghilă.

A vorbit vrute şi nevrute. A făcut-o pe mironosiţa – „sunt îmbrăcată în negru pentru că e post şi eu sunt o adevărată creştină” -, dar mai ales pe victima: de când cu noua guvernare, nici bani pentru proiectele ei de tristă faimă nu mai are, nici pe la concerte nu este invitată, de ani de zile stă cu chirie şi merge cu troleibuzul, iar „Caravela Culturii” nu i-a lăsat în buzunar niciun bănuţ. Mai mult, dacă o asculţi, mai că n-au existat nici sutele de milioane de lei mâncate din haznaua statului; presa a exagerat cu rea-voinţă, denumind-o „Amanta Bugetului”; intelectualii care au acuzat-o că a profitat de cultură ca să o aştearnă, de o manieră perversă, la picioarele Puterii comuniste n-au înţeles-o, ca şi procurorii care au pornit câteva dosare penale pe numele ei.

„Du-te la mănăstire, Ofelia!”, i-ar spune Shakespeare, căci nu e alt loc pe pământ unde să încapă atâta castitate. Sau poate, totuşi, e nesimţire?!. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *