Ultima oră

De la nuntă la SPITAL, doar mirii au scăpat NEVĂTĂMAȚI pentru că nu au mâncat nimic

Participanții la două nunți desfășurate în aceeași seara într-un local din Chișinău au ajuns la spital cu intoxicații. Numai mirii au scăpat nevătămați, întrucât nu au mâncat nimic. 

Administrația restaurantului neagă că infecția ar fi fost provocată de mâncare. Astăzi, localul este verificat de Centrul Național de Sănătate Publică.

Ludmila spune ca la nunta surorii sale, făcută într-un restaurant din cartierul Poșta Veche, au fost peste 70 de invitați, veniți din diferite raioane. Oamenii au sărbătorit toată noaptea, iar a doua zi majoritatea au ajuns la spital.

Numai la spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” au fost internate mai mult de zece persoane care au fost la nuntă, toate cu intoxicație. Alți invitați sunt internați în spitalele raionale.

Tinerii însurăței au scăpat nevătămați pentru că nu au reușit să mănânce în timpul nunții. Ei urmau să plece zilele acestea în luna de miere, dar și-au amânat călătoria. Mai mult, și câțiva copii stau cu perfuzii în loc să meargă la ore.

În aceeași zi și același restaurant s-a mai jucat o nuntă care s-a soldat cu alte persoane intoxicate. Alexandra Boroșanu spune ca a petrecut la nunta fiicei sale tot pe data de 31 august, în același local. Abia atunci când i s-a făcut rău, a aflat că mai mulți invitați sunt internați în spitale.

Potrivit medicilor, în spital a ajuns și o angajată a restaurantului, care neagă însă acest lucru.

Administrația restaurantului neagă că ar avea vreo vină și afirmă că invitații de la ambele nunți s-ar fi intoxicat cu băutură sau dulciuri, care au fost aduse de socri.

Astăzi, inspectorii de la Sanepid au făcut un control la restaurant, însă se vor pronunța asupra cauzelor abia peste câteva zile. Dacă se va stabili că oamenii s-au intoxicat de la bucate, localul riscă amendă sau chiar să-i fie retrasă licența.

Timpul.md (A.G.) via Protv 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *