Cultură

De la realism la oniric, cu Pavel Guțu

După ultima sa expoziție din 1999, la Chișinău, artistul revine acasă cu o colecție de picturi intitulată „De la arta critică la arta onirică”. Deschiderea oficială a expoziţiei plasticianului va avea loc astăzi, la ora 15.00, în cadrul Centrului Expoziţional „Constantin Brâncuşi”.

„Operele lui Pavel Guțu sunt superbe, iar autorul fiind bine pregătit din punct de vedere profesional și foarte talentat își poate permite să abordeze orice stil sau curent, obținând un domeniu vizual în diferite categorii de realism, de hiperrealism sau expresionism. Imaginația, creativitatea și capacitatea de acțiune le are în exces”, afirmă criticul de artă Vasile Fornea, în Enciclopedia artiștilor români contemporani din 1998. Creațiile sale artistice din categoriile realism, impresionism se manifestă în forme figurative, portrete, caricaturi nud, peisaje, ilustrări, monumental-decorative, picturi murale, sculpturi și instalații. Pavel Guțu lucrează în acuarele, tempera, uleiuri, straturi de culoare, ciment, mozaicuri, sticlă, decorări cu reliefuri și materiale moi precum lemnul, piatra, calcarul și cimentul.

Pavel Guțu s-a născut în sudul Basarabiei, la Camâșovca, sat românesc din raionul Ismail, la 6 iulie 1952. Este membru al Fundației artiștilor plastici din România, Franța, în colaborare cu Centrul artelor decorative „Micado” de la Paris. A organizat mai mult de 40 de expoziții în România, Ucraina, Franța, Italia. În 2001 părăsește cu familia Moldova în scopul de a emigra și își continuă activitatea de artist plastic acolo. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *