Moldova

De mâine numerele de telefon au 9 cifre

De exemplu, chişinăuienii, pentru apelarea numerelor de telefonie fixă cu destinaţia Chişinău, vor forma "0+22+numărul de abonat din 6 cifre", iar locuitorii din raioanele Cahul sau Briceni, pentru apelarea numerelor din localitatea lor şi din alte localităţii din aceste raioane vor forma "0+299+numărul de abonat din 5 cifre" şi, respectiv, "0+247+numărul de abonat din 5 cifre".

Trecerea la noul format al telefoniei fixe a fost anticipată de o perioadă de tranziţie de trei luni – de la 1 aprilie pînă la 30 iunie 2012 – în care abonaţii au avut posibilitatea să utilizeze, în paralel, atît formatul nou, cît şi cel vechi de apelare a numerelor.

Noul format de apelare a numerelor telefonice este numit în limbaj tehnic de tip "închis", iar formatul vechi – de tip "deschis". La formatul "închis" de apelare a numerelor au trecut mai multe ţări ale Uniunii Europene, printre care Belgia, Italia, România, Letonia, Estonia. Trecerea Republicii Moldova la acest format este stipulată de noile prevederi ale Planului Naţional de Numerotare, elaborate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei, notează MOLDPRES.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *