Moldova

De unde se alimentează Ghereta Neamului? Fotoinvestigație.

Așa cum redacția blogului nostru ține foarte mult la adevărul istoric, noi am realizat o investigație ad-hoc pentru a demonstra că această minunată construcție din metal, sticlă și feerie este cu adevărat un monument al dăinuiri neamului. O mostră veritabilă a luptei pentru dreptate și adevăr istoric. O chintesență a valorilor naționale românești și europene.

Așa cum e foarte greu de găsit proprietarii mini-localului- gheretă din fața liceului Asachi, noi am decis să urmăm alt fir.
Pe bune. Firul de alimentare cu energie electrică al gheretei.

Cît n-ar fi ea de luxoasă, Ghereta Neamului este conectată la energie electrică exact la fel cum sunt conectate mai toate gheretele din oraș. Adică de mîntuială.

(pozele sunt clickabile pentru o rezoluție mai mare. firul electric este subliniat cu linie roșie. pozele sunt făcute pe telefon-aifon, așa că ne cerem scuze pentru calitatea lor.)

Ghereta Neamului are o codiță de fir electric care trece printr-un copac și ajunge…

…în altă gheretă!


 
Da, renumita gheretă-legendă. Kormushka.

Am tot respectul pentru această gheretă. E un exemplu de gheretă utilă, care animează spațiul din jur și vinde produse potrivite locului. Cu un design specific și cu un spațiu bine amenajat în jur, este un model pozitiv de amenajare a comerțului stradal în Chișinău.

Doar că este o problemă. Kormushka nu produce energie electrică. Așa cum cablul de la Ghereta Neamului a intrat în Kormushka, am decis să aflăm de unde se alimentează aceasta. Și am urmat firul.

Spre deosebire de firele de alimentare care duc pina la primul stîlp, firul de la Kormushka se duce în… copaci

și merge din copac în copac, precum o liană în junglă

dar la un moment dat, se satură de sărit prin copaci și se îndreaptă spre clădirea liceului ”Gheorghe Asachi”, liceu renumit pentru flacăra nemuritoare a românismului pe care o tot întreține, cum ar spune Ministrul Dicționarului de Neologisme, Mediului – ”în pofida vicisitudinilor vremii”.

Nu am avut nici mandat judecătoresc și nici nu ni s-a ridicat mîna să ne urcăm pe acoperișul parterului liceului ca sa urmărim firul electric mai departe. Ar fi prea nepatriotic.

de asta am făcut o panoramă a firului electric și l-am lăsat în pace.

Putem presupune că alimentarea cu apă și canalizarea tot spre liceul Asachi duc. Dar ce mai contează la urma urmei? Principalu oameni să fim. Principalu să respectăm valorile naționale și să ne gîndim la adevărul istoric.

Blogul nostru nu e o televiziune sau un ziar de bulevard ca să ne lansăm în acuzații.

Numai niște nepatrioți și vînzători de neam ar putea afirma că între directorul liceului Asachi, Boris Volosatîi, care în 2011 a fost nr.10 pe lista PLDM la Consiliul Municipal și apoi a devenit consilier municipal responsabil pe apărarea lui Dorin Chirtoacă de socialiștii trăgători de urechi, ar putea avea ceva în comun cu proprietarul gheretei Kormushka, care, prin pură coincidență, este administrată de Î.I. ”Noroc-Volosatîi”.

Ceea ce contează cu adevărat, este faptul că Ghereta Neamului se alimentează cu românism pur energie electrică încărcată cu electroni patriotici direct de la un izvor al dăinuirii neamului – liceul român-francez ”Gh. Asachi”, și nu cu electricitate negativă, emisă de forța de frecare a Mînei Moskovei de Adevărul Istoric, așa cum o face ghereta de alături.

Acest fapt ne permite să afirmăm cu fruntea sus și pieptul deschis că Ghereta Neamului e un monument adevărat al dăinuirii neamului. Un izvor pur și neprihănit care va alimenta cu patriotism veritabil sute și mii de suflete care vor trece prin preajmă.

Susține și tu campania #gheretaneamului pe facebook. Iar cînd vei trece pe alături, gîndește-te la Burebista, Decebal, Ștefan cel Mare și la valorile veritabile ale neamului nostru.

Sursa: http://victorchironda.eu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *