Justiție

Decanul și șeful de catedră a unei facultăți de la USEFS, reținuți pentru 72 de ore: Au cerut mită de la un student

Decanul și șeful de catedră a facultății de Kinetoterapie, de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport au fost reținuți pentru 72 de ore, după ce au fost denunțați de un student, că ar fi pretins mită de 1000 de euro, scrie ProTV.

Potrviti CNA, un student al Universității de Stat de Educație Fizică și Sport s-a adresat cu un denunț împotriva decanului și șefului de catedră a facultății Kinetoterapie, după ce aceștia ar fi pretins de la un student o mită de 1000 de euro. Tânărul a declarat că aceștia i-ar fi cerut banii pentru a-l ajuta să susțină restanțele, teza de licență și să oprească procesul de exmatriculare.

Astfel, studentul ar fi fost înmatriculat în anul 2018 urmând studiile timp de doi ani. Din anul 2020, acesta nu s-a mai prezentat la ore, ca urmare trebuia să urmeze exmatricularea.

Într-o discuție cu decanul și șeful catedrei, studentul ar fi primit asigurări ca problema poate fi rezolvată contra unei sume de 1000 de euro. Astfel, decanul și șeful catedrei i-ar fi spus că ar putea influența lectorii, pentru ca să-i dea note suficiente la examenele din anii de studii trei și patru, dar și la examenele de stat.

Astfel, pe acest caz a fost pornită o urmărire penală pentru trafic de influență. De asemenea, a fost autorizată transmiterea, sub control, a 800 de euro din suma pretinsă, iar cei doi angajați ai universității au fost reținuți pentru 72 de ore.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *