Actualitate

Decernarea Premiului Nobel pentru Literatură ar putea fi suspendată în 2018. Care este motivul

”Academia Suedeză informează că Sara Stridsberg a anunțat pe 27 aprilie că dorește să își părăsească misiunea ca membru”, se arată într-un comunicat al instituției.

Anul trecut, în noiembrie, ziarul suedez Dagens Nyheter a publicat mărturiile a 18 femei care au declarat că au fost hărțuite sexual de Jean-Claude Arnault, o personalitate influentă a culturii și soțul Katarinei Frostenson, scriitoare și membră a Academiei, relatează Adevărul.

Academia Suedeză s-a adresat biroului de avocatură Hammarskiöld & Co pentru a investiga învinuirile de hărțuire sexuală, potrivit unui comunicat transmis la începutul acestei săptămâni.

„Investigația a dezvăluit comportament inacceptabil într-o formă nedorită intim care a avut loc într-adevăr, însă vestea nu a fost transmisă în Academie. Academia nu a știut nimic în legătură cu ceea ce ar putea fi descris ca abuz sexual…. Reputația Premiului Nobel pentru Literatură a avut mult de suferit în urma scandalului din jurul Academiei”, informează comunicatul, în contextul în care au fost făcute speculații că premiul nu s-ar mai acorda anul acesta.

Regulamentul forului prevede ca cei 18 membrii ai Academiei să fie înlocuiți doar după moartea lor, însă regele Carl Gustaf a anunțat săptămâna trecută că ar putea schimba regulile pentru a permite acceptarea de noi membri.

Sursa: historia.ro


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *