Social

DECIS! Pe piață vor avea acces doar produsele ce îndeplinesc cerințele stabilite și oferă un nivel sporit de protecție a intereselor publice, precum protecția consumatorilor și a mediului

Pe piața autohtonă vor avea acces doar produsele ce îndeplinesc cerințele stabilite și oferă un nivel sporit de protecție a intereselor publice, precum sănătatea și siguranța la locul de muncă, protecția consumatorilor și a mediului, după ce Cabinetul de miniștri a modificat miercuri, 17 mai, în cadrul normativ privind supravegherea pieței și conformitatea produselor, scrie Ziarul Național.

Documentul aprobat stabilește instrumentele de asigurare a respectării cerințelor față de conformitatea produselor nealimentare fabricate, inclusiv în comerțul online. De asemenea, documentul prevede extinderea supravegherii pieței de la 27 la 55 categorii de produse.

Potrivit deciziei, Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor va fi desemnat în calitate de Birou unic de legătură, care va înlesni asistența și cooperarea administrativă între autoritățile de supraveghere а pieței.

Astfel, pentru a obține o asistență și o cooperare mai eficientă cu agenții economici, va fi elaborat un portal digital național, care va facilita accesul online la informații, proceduri administrative și servicii de suport pentru cetățenii și agenții economici din R. Moldova. Portalul va oferi acces pe platforma „Europa ta”, gestionată de Comisia Europeană.

Proiectul de lege votat reprezintă un angajament asumat în contextul Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *