ActualitateChișinău

Decis! Terenul Stadionului Republican va fi vândut SUA pentru construcția unei noi ambasade

Astăzi, 20 aprilie, Guvernul a aprobat proiectul de ratificare a Acordului dintre Executivul Republicii Moldova și cel al SUA în vederea vinderii terenului Stadionului Republican. Potrivit ministerului de externe de la Chișinău, Guvernul SUA va achita în bugetul de stat, valoarea terenului și va asigura perfectarea tuturor actelor privind dreptul de proprietate, potrivit Realitatea.md.

„Acordul stabilește dreptul Guvernului SUA de a procura lotul de teren situat în municipiul Chișinău, strada Tighina 12, pentru construcția unui nou sediu al ambasadei SUA în Republica Moldova. Guvernul SUA va suporta toate cheltuielile de procurare a terenului și perfectare a aspectelor juridice referitoare la dreptul de proprietate”, a menționat Ruslan Bolboceanu, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Amintim că la data de 29 iulie, Curtea Constituțională (CCM) a declarat neconstituțională legea prin care PSRM și Partidul Șor au votat în decembrie 2020 un document ce prevede că terenul fostului Stadion Republican trece în posesia statului după ce același teren.

În anul 2018, acesta a fost oferit Ambasadei SUA unde intenționa să se construiască un sediu nou pentru misiunea diplomatică, este vorba de peste 5 ha.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *