CSI / RusiaUcrainaUE / Nato

Decizia Rusiei ne arde la buzunare: Comisarul european pentru agricultură cere subvenţionarea costului transportării cerealelor ucrainene prin UE

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a propus joi ca UE să subvenţioneze costul transportării cerealelor ucrainene prin blocul comunitar, informează Stiripesurse.

În ultimele săptămâni, infrastructura de export a Ucrainei a fost sever avariată de atacurile asupra porturilor sale, după retragerea Rusiei, în 17 iulie, din acordul mediat de ONU pentru exportul cerealelor prin Marea Neagră.

Din luna iulie, cerealele ucrainene sunt blocate în silozuri.

În data de 2 mai, Uniunea Europeană a impus restricţii, până pe 5 iunie, pentru importurile de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe din floarea soarelui provenite din Ucraina, în ideea de a diminua oferta în exces de cereale în Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia. Comisia Europeană a decis, pe 5 iunie, prelungirea interzicerii importurilor de cereale din Ucraina, pentru ţările din estul Europei, până la data de 15 septembrie 2023.

Janusz Wojciechowski le-a spus parlamentarilor europeni că susţine finanţarea de către UE a companiilor care vor transporta cerealele înainte de renunţarea la restricţii, în 15 septembrie.

Ideea este sprijinită de Ucraina şi de Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia, a adăugat oficialul european.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *