Timpul Local

Decizie inumană la Comrat: Maidanezii vor fi împuşcaţi

Maidanezii vor fi ucişi în timpul nopţii în perioada 12-28 iunie. Potrivit serviciului de presă al administraţiei oraşului, citat de portalul gagauzinfo.md, măsura adoptată pe 11 iunie curent va „proteja locuitorii municipiului care au fost muşcaţi de câini, iar ulterior chiar s-au îmbolnăvit”.

Am încercat să contactăm reprezentanţii administraţiei oraşului şi să aflăm mai multe detalii despre motivele consilierilor. Am aflat însă că persoana care se ocupă nemijlocit de omorârea maidanezilor „a lucrat noaptea şi nu vom putea discuta cu el”. Mai mult, niciunul dintre consilierii orăşeneşti nu au fost de găsit pentru a ne spune în baza cărui document oficial a fost luată această decizie. Secretara consiliului a menţionat în limba rusă (refuzând iniţial să vorbească în limba de stat) doar: „po rasporeajeniu primara” (trad. – prin ordinul primarului).

Nota redacţiei: Ceea ce nu înţelegem noi este de ce de fiecare dată se ajunge la asemenea soluţii drastice, atâta timp cât există cele umane pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari şi a vagabondajului acestora. Dacă vrei să rezolvi o problemă, încerci să găseşti soluţia pentru o perioadă mai lungă şi nu te rezumi doar la a rezolva problema ACUM prin omorârea animalelor comunitare.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *