Actualitate

Decizie istorică care poate schimba soarta războiului ruso-ucrainean. Joe Biden a semnat legea „Lend-lease” pentru Ucraina

Președintele american Joe Biden a semnat o lege care permite accelerarea trimiterii de ajutor militar către Ucraina, țară devastată de invazia rusească. A fost reactivat astfel Lend-Lease Act, un dispozitiv aplicat de Franklin Delano Roosevelt în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Biden a spus că semnează o lege care vine în sprijinul guvernului de la Kiev și poporului ucrainean „în lupta sa pentru a-și apăra țara și democrația în fața războiului brutal al lui Putin”.

Acesta a mulțumit apoi congresmenilor pentru că s-au mișcat rapid în trecerea proiectului de lege.

Joe Biden a salutat apoi solidaritatea din UE și cooperarea cu SUA în sprirjiul Ucrainei. Acesta a calificat UE drept o „forță globală pentru pace”.

„Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022” are la bază Legea pentru împrumut și închiriere (Lend-Lease Act), promulgată de Franklin Delano Roosevelt în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a ajuta Europa să reziste agresiunii lui Adolf Hitler.

Cât au ajutat SUA Ucraina de la începutul invaziei ruse

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Administrația Biden a oferit țării-victimă un ajutor militar de circa 3,8 miliarde de dolari.

Recent, un înalt oficial american din domeniu Apărării a declarat că SUA au livrat Ucrainei „mai mult de 85” din cele 90 de obuziere, arme cu rază lungă de acțiune, care i-au fost promise, precum și peste 110.000 din cele 184.000 de obuze pentru acestea.

De asemenea, americanii intenționează să dubleze producția de rachete Javelin.

De curând, SUA au adoptat noi sancțiuni împotriva Rusiei, iar întregul G7 s-a angajat să elimine importurile de petrol rusesc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *