Actualitate

Declarația StarNet privind atacul cibernetic asupra sistemului

Informația a fost sustrasă în mod fraudulos prin atac informatic organizat asupra sistemelor IT din companie.

Din informațiile preliminare, atacatorii au folosit un virus care a permis sustragerea frauduloasă a informațiilor, astfel încât atacatorii au avut acces la
datele sensibile ale companiei: nume și prenume clienți, ID buletin, telefon și adrese de e-mail.

Toate datele clienților au fost și sunt ținute cu control strict de acces și protejate în sistemul informațional StarNet, dar felul în care a fost făcut atacul a condus la posibilitatea accesării acestora și în format decriptat.

StarNet a întreprins imediat măsuri de protejare suplimentare și a intervenit cu schimbarea parolelor de acces la toate sistemele IT din companie. De asemenea, compania StarNet a adresat în modul stabilit cereri de investigație către toate autoritățile competente pentru cercetarea și găsirea responsabililor de acest atac. Vom depune toate eforturile pentru aducerea în instanță a autorilor acestui incident.

În acest moment, pentru siguranța deplină ne adresăm către clienții noștri să-și modifice parola de acces la Contul Personal StarNet și la adresa de e-mail. Deasemenea dorim să asigurăm clienții noștri că situația este sub control și se iau toate masurile necesare pentru evitarea unor asemenea cazuri pe viitor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *