CSI / Rusia

(DECLARAȚIE) „Am greșit când am afirmat că Putin este un KGB-ist sovietic tipic. Acestia sunt previzibili, iar Putin nu este”

Michnik susţine că Rusia este stăpânită de un „autoritarism putred”.

Faptul că armata ucraineană a oprit invazia rusă este al doilea caz, după ce Uniunea Sovietică şi-a rupt dintîi în Afganistan. Potrivit fostului disident, preşedintele rus Vladimir Putin s-a prins singur în capcană. „Prima lui greşeală a fost să-l forţeze pe Ianukovici să refuze semnarea asocierii cu UE, a două – a crezut că ucrainenii pot fi învinşi uşor şi a treia – era convins că NATO şi UE nu sunt prea receptive la conflictele locale şi, prin urmare, va ocupă la fel de uşor estul Ucrainei, cum a ocupat şi Crimeea.

„S-a dovedit că nu este aşa. După Jocurile Olimpice, când preşedinte în Ucraina era încă Ianukovici, Putin avea toţi aşii în mânecă. Acum, el a ajuns un politician izolat, iar toată lumea ştie că este un mincinos. Singurul lucru care îi sperie pe politicienii occidentali este imprevizibilitatea să, „ spune Michnik.

Potrivit lui, singură şansă pentru salvarea Rusiei este instaurarea democraţiei în Ucraina. De aceea, Occidentul trebuie să ajute Ucraina să-şi construiască democraţia. În plus, trebuie să permită livrarea de arme către Ucraina. „Pentru că Putin înţelege doar limba forţei şi vrea să ocupe Ucraina fără război. Dar trebuie să ştie clar că fără război nu va putea ocupă Ucraina” – a mai spus Michnik.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *