Politică

(DECLARAȚIE) Căderea Guvernului va duce țara într-un haos economic și social fără precedent

Potrivit lui Daul, situația politică din Republica Moldova este deosebit de alarmantă. ”Moțiunea de cenzură depusă de către Partidul Socialiștilor și Partidul Comuniștilor, și care va fi supusă votului, joi, în Parlament, reprezintă mai mult decât un test pentru viitorul Moldovei și parcursul său european, care s-a materializat în semnarea Acordului de Asociere cu UE. Este o hotărârre decisivă. În calitate de președinte al PPE fac apel către
toate forțele politice proeuropene să arate cea mai mare responsabilitate și să abandoneze toate jocurile politice", a opinat Daul.

El a specificat că Alianța pentru Integrare Europeană (AIE) trebuie păstrată pentru că este singura șansă de a menține Moldova pe calea dezvoltării, reformelor și modernizării. ”AIE este unicul răspuns pentru cerințele legitime ale cetățenilor. Alianța trebuie să se consolideze în mod corect și transparent în jurul unui plan de acțiuni concret, fără să se lase șantajată și influențată de votarea unei moțiuni de cenzură” a adăugat liderul PPE.

De asemenea, Daul a menționat că membrii actualei majorități din Parlament, care intenționează să se alăture socialiștilor și comuniștilor, vor purta o răspundere pentru eșecul Alianței pentru Integrare Europeană, iar căderea Guvernului va diminua considerabil perspectivele de integrare europeană și va duce țara într-un haos economic și social fără precedent.

”Un vot de încredere pentru Guvernul Streleț va demonstra angajamentul Republicii Moldova de a rămâne pe calea europeană. Acest lucru este și trebuie să rămână obiectivul principal al țării, indiferent de actualele interese politice ale diferitelor partide," a concluzionat Daul.

Săptămâna trecută deputații din fracțiunile PSRM și PCRM au depus o moțiune de cenzură împotriva actualului Executiv.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *