Actualitate

(DECLARAȚIE) Gheorghe Papuc NU a traversat frontiera, cel puţin oficial

Anunţul a fost făcut de către şeful Inspectoratului General al Poliţiei, Ion Bodrug, potrivit căruia, dacă s-ar fi prezentat în faţa poliţiei de frontieră, ex-ministrul ar fi fost reţinut.

”Nu a fost fixat la frontiera de stat oficial. Posibilitatea de a părăsi teritoriul ţării…, după cum cunoaşteţi, sârma ghimpată nu mai este. Hotarul care se mărgineşte cu Ucraina este un câmp, de fapt. El este mai mult pe hartă. Nu este exclus faptul că dumnealui poate fi pe teritoriul Chişinăului sau a Republicii Moldova”, a declarat joi, 5 februarie, şeful IGP la o conferinţă de presă.

Ion Bodrug a menţionat că responsabil de căutarea fostului ministru este Direcţia de Poliţie a municipiului Chişinău, dar acesta poate fi reţinut de orice angajat al subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne.

Procesul contra lui Botnari şi Papuc a început în iunie 2010. La sfârşitul lui 2011, Judecătoria sectorului Centru i-a achitat pe cei doi generali, dar sentinţa a fost contestată cu apel. Pe 19 ianuarie, Curtea de Apel Chişinău l-a condamnat pe fostul ministru la 4 ani de închisoare cu executare.

Papuc a fost găsit vinovat de neglijenţă în serviciu în cazul protestelor de masă din 7 aprilie 2009, soldată cu decesul unei persoane, Valeriu Boboc. Fostul comisar general de poliţie, Vladimir Botnari, a fost condamnat la 2 ani de închisoare, dar cu suspendare.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *