Actualitate

Declarație istorică semnată între Donald Trump și Kim Jong-un // VIDEO

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au semnat marţi un „document destul de cuprinzător”, potrivit președintelui SUA.

„Am decis să lăsăm trecutul în urmă”, a declarat Kim, potrivit translatorului său. „Lumea va asista la schimbări majore”, a adăugat el.

„Suntem foarte mândri de ceea ce s-a întâmplat astăzi (marţi). Întreaga noastră relaţie cu Coreea de Nord şi peninsula coreeană va fi într-o situaţie mult diferită decât a fost în trecut”, a declarat Donald Trump.

După ce au semnat, zâmit şi dat mâna, cei doi lideri au plecat mai departe. Trump a anunţat că exemplare ale documentului semnat urmau să fie distribuite presei în scurt timp.
Statele Unite se angajează să ofere „garanţii de securitate“ Coreei de Nord în declaraţia semnată marţi, în Singapore, de preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un în cadrul întâlnirii lor istorice, relatează adevarul.ro.

În acest document, semnat la finalul summitului istoric între cei doi lideri, Kim îşi ”reafirmă angajamentul ferm şi de nezdruncinat faţă de denuclearizarea completă a peninsulei coreene”.

Este neclar ce i-a promis Trump în domeniul securităţii lui Kim. Secretarul de Stat american Mike Pompeo a refuzat să precizeze, luni, dacă aceste garanţii includ o eventuală retragere a trupelor americane din Peninsula Coreea.

Potrivit unui exemplar al documentului, care a fost fotografiat de către un fotograf în cursul ceremoniei de semnare a documentului, Trump şi Kim au discutat, de asemenea, despre construirea unui ”regim durabil şi robust de pace în peninsula coreeană”, în cadrul reuniunii.

 

Sursa: historia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *