CSI / Rusia

(DECLARAȚIE) Moscova nu poate pretinde la rolul de „capitală a Victoriei” asupra fascismului

„Trebuie în cele din urmă să punem punct disputei privind care ar trebui să fie „capitală victoriei” asupra fascismului, şi unde ar trebui să sărbătorim 70 de ani de la victoria asupra Germaniei naziste? La Moscova? De ce? De ce nu la Londra sau la Washington? De ce Kremlinul să supără că liderii ţărilor occidentale nu vor să vină la paradă de la Moscova? Da, recunosc. Uniunea Sovietică a pierdut în război cel mai mult. Dar în ce măsură este „vină” lui Hitler, şi în ce măsură – a propriilor „manageri”? Răspunsul la această întrebare nu a fost încă oferit. Şi apoi, teoria „contribuţiei decisive” a URSS nu este împărtăşită de întreagă comunitate internaţională.

Să ne amintim de pactul Molotov-Ribbentrop şi atacul ulterior al lui Stalin asupra Finlandei, Poloniei, etc. Istoria nu recomandă URSS să-şi aroge reputaţia de luptător neobosit şi consecvent împotriva fascismului. Războiul cu Hitler a fost unul situaţional, nu strategic. A fost un război de exterminare dus de ambele părţi, iar acest caracter al conflictului a fost dictat de natură regimurilor de guvernamantat din cele două ţări, nu de adâncimea contradicţiilor dintre regimuri.

Prin urmare, Moscova nu poate pretinde la rolul de „capitală a Victoriei”, indiferent cât de trist nu ar fi acest lucru pentru susţinători. Nu este nicio forţare a logicii, ci pur şi simplu o încercare de a privi lucrurile obiectiv.

Prin urmare, unde ar trebui sărbătorită victoria? Fiecare la el acasă? Răspunsul meu este simplu: Victoria trebuie sărbătorită în locul în care s-a întâmplat – la Berlin.

Angela Merkel trebuie să organizeze această sărbătoare şi să-i invite pe toţi. În cele din urmă – poporul german a fost, de asemenea, eliberat de Hitler. Acum acest lucru este clar, ca niciodată înainte. Şi s-a întâmplat chiar împotriva voinţei poporului german. Nu este întotdeauna nevoies să ceri voie oamenilor că să-i eliberezi. Uneori este necesar să faci asta doar pentru că Dumnezeu ne-a creat liberi. Şi eliberarea sclavilor este voinţă lui Dumnezeu…” a scris Koch.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *