Actualitate

DECLARAȚIE OFICIALĂ: Nemulţumirile legate de alimentaţia în grădiniţe sunt nefondate

Astfel, DGETS consideră că nemulţumirile legate de alimentaţia în grădiniţe sunt nefondate, întrucât se respectă cu stricteţe toate regulile în acest domeniu, scrie IPN.

Într-un comunicat de presă al instituţiei, se precizează că alimentaţia copiilor din grădiniţe este conformă normelor, fiind inclusă cantitatea de fructe şi legume recomandată de către Ministerul Sănătăţii. Astfel, fiecare copil beneficiază în alimentaţia zilnică de 60-90 de grame fructe şi 180-200 grame de legume. Totodată, instituţia precizează că produsele destinate alimentării copiilor sunt verificate zilnic în momentul livrării şi, ulterior, acestea sunt verificate suplimentar în fiecare instituţie. În acest mod, se evită cazurile de livrare şi recepţionare a produselor alimentare necalitative sau cu termen expirat.

Într-o altă ordine de idei, Direcţia precizează că pentru a asigura hrana unui copil din grădiniţe bugetul alocă 18,70 de lei, însă pentru a diversifica meniul, părinţii au dreptul să aloce bani suplimentar, în baza unei cereri colective.

Potrivit DGETS, crenvurştii au fost reintroduşi în meniurile preşcolarilor la cererea insistentă a circa 80% dintre părinţi. Crenvurştii distribuiţi în grădiniţe nu conţin conservanţi, excepţie făcând sarea, şi au un procent de grăsimi de până la 12%. În acelaşi timp, pentru copiii ai căror părinţi au refuzat reincluderea crenvurştilor în alimentaţie, au fost prevăzute alte produse.

Totodată, instituţia precizează că, în cazul grădiniţelor private, DGETS nu dispune de instrumentele legale pentru gestionarea acestora. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *