Social

Declarație: ​„Parlamentul de la Chișinău este determinat să ducă toate reformele până la capăt, cum ar fi reforma justiției, lupta cu corupția, combaterea știrilor false, îmbunătățirea mediului de afaceri”

„Parlamentul de la Chișinău este determinat să ducă toate reformele până la capăt, cum ar fi reforma justiției, lupta cu corupția, combaterea știrilor false, îmbunătățirea mediului de afaceri”, le-a transmis joi, 23 februarie, președintele Parlamentului, Igor Grosu, unui grup de deputați, membri ai Comisiei pentru comerț internațional (INTA) și ai Comisiei pentru bugete (BUDG), din cadrul Parlamentului European (PE).

Grosu a discutat cu parlamentarii europeni aflați în vizită la Chișinău despre agenda parlamentară de reforme și parcursul european al Republicii Moldova.

Astfel, potrivit președintelui Parlamentului, eforturile autorităților sunt concentrate pe punerea în aplicare a celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, formulate în contextul acordării statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

De asemenea, toate instituțiile implicate lucrează la cele 33 de capitole din acquis-ul comunitar.

Igor Grosu le-a transmis europarlamentarilor că autoritățile de la Chișinău sunt recunoscătoare tuturor pentru solidaritatea și sprijinul concret acordat R. Moldova, în mod special în ultimii doi ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *