CSI / Rusia

(DECLARAȚIE) Rusia organizează o criză, iar apoi vine să te „elibereze”

„Am spus deja mai devreme că problemele au părut odată cu Rusia, Moscova, care doreşte să subjuge unele teritorii şi popoare, rareori foloseşte forţă brută. Numai în cazuri extreme. Kremlinul urmăreşte că sfera să de interes să fie supusă permanent unei stări de anarhie internă „, – a spus politicianul polonez.

Este important pentru Rusia, pentru că apariţia trupelor sale va fi întâmpinată cu o anumită uşurare. „Ruşii iubesc foarte multe să „elibereze”. „Misiunea de eliberare” le-a rămas în memorie. Ei simt, prin urmare, o plăcere pentru „eliberarea” cuiva de opresiune. Dar înainte de toate acestea, înainte de a încerca să te „elibereze”, ei vor ajută la crearea acestei opresiuni. Ce se întâmplă în Ucraina – este o încercare de a destabiliza ţară. Acest lucru indică faptul că Rusia îşi menţine tactică”, – a spus Szeremietiew.

Politicianul nu are nicio îndoială că Rusia încearcă toate căile posibile pentru a-i asmutie pe polonezi unii împotriva altora.

„Ideea este că noi să nu fim capabili să cooperăm în beneficiul ţării noastre. Acest lucru devine evident dacă urmărim, de exemplu, activitatea trolilor ruşi pe Internet. Ei utilizează orice element care poate servi la învrăjbirea internă printre polonezi şi îl umflă la proporţii enorme”.

Rusia profită de toate tipurile de revolte sau dezordine publică, inclusiv acte de terorism sau criză migraţiei. Toate acestea permit destabilizarea şi slăbirea statelor Occidentale.

„Rusia trebuie să se asigure că ţările europene sunt veriga slabă în NATO”, – a spus Szeremietiew.

Anul acesta va avea loc la Varşovia summit-ul NATO. Deciziile care pot fi luate la summit în Polonia au şansă stabilizării alianţei şi consolidării Europei Centrale.

Rusia va juca cartea migranţilor, este convins Szeremietiew. Acest lucru poate fi văzut în Siria şi în Europa. Acesta este un instrument foarte important al politicii externe ruse. De acest joc depind ţintele Kremlinului în viitor, afirmă fostul ministru.

Romuald Szeremietiew consideră că Putin va „stinge” conflictul din Ucraina, pentru a induce în eroare NATO. Că să arate că politică rusă s-a schimbat, prin urmare, NATO ar trebui să renunţe să mai ia deciziile majore.

„Dacă intrăm în logică acţiunilor Moscovei şi vom vedea prin ce metode încearcă să supună teritorii care suscită interesul ei, astfel de acţiuni par naturale. Aşa a fost mereu. Pentru mine acest lucru este evident „, – a declarat fostul ministru. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *