Moldova

(DECLARAȚIE) Țările UE vor sprijini şi mai mult R. Moldova, dacă va fi afectată de tensiunile din regiune

În cadrul unei conferințe de presă, oficialul european a spus că Uniunea Europeană nu acceptă comportamentul Rusiei în Crimeea şi depune eforturi pentru a evita un război economic cu Moscova sau chiar degenerarea în acţiuni militare.

Dacă asemenea evenimente vor afecta Republica Moldova şi Georgia, Uniunea Europeană este, desigur, gata să ofere suport financiar şi să-şi deschidă căile pentru a oferi un suport deplin independenţei acestor ţări.

Hannes Swoboda a spus că a venit la Chişinău la invitaţia Partidului Democrat, pentru ca în această perioadă dificilă să susţină aspiraţiile europene ale Republicii Moldova. Europarlamentarul a declarat că ţara noastră a implementat multe reforme şi are toate şansele de a primi o perspectivă clară de aderare la UE. Marian Lupu s-a arătat optimist în această privinţă.

Tot vineri, 21 martie, Hannes Swoboda s-a întâlnit cu spicherul Igor Corman, care a dat asigurări că Republica Moldova este pregătită pentru semnarea şi ratificarea Acordului de Asociere cu UE în actualul mandat al Parlamentului.

sursa: 24h.md


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.