CSI / Rusia

(DECLARAȚIE) Washingtonul și Moscova au convenit ca în cadrul unui viitor acord de pace în Siria, preşedintele Bashar al-Assad să demisioneze

Potrivit sursei citate, nu se ştie data exactă a plecării lui Assad din poziţia de preşedinte, dar se ştie că SUA şi Rusia au reuşit să cadă de acord asupra demisiei liderului sirian şi mutării sale într-o altă ţară.

Portalul Ynet constată că, în ultimii ani s-au vehiculat o mulţime de informaţii contradictorii cu privire la presupusele acorduri între SUA şi Rusia cu privire la soarta lui Assad.

Ziarul Al-Hayat, care este deţinut de prinţul saudit Khalid bin Sultan, reflectă în mare măsură poziţia Arabiei Saudite.

Ynet nu exclude faptul că aceasta a fost o scurgere intenţionată, provenind dintr-una din ţările din Golf cu scopul de a pune presiune asupra problemei privind soarta lui Assad.

Kremlinul neagă din obişnuinţă

Cu toate acestea, Kremlinul a negat informaţiile cu privire la presupusul acord privind soarta lui Bashar al-Assad. „Ziarul Al-Hayat a publicat informaţii care nu corespund realităţii”, a declarat secretarul de presă al preşedintelui rus Dmitri Peskov, citat de Tass.

„Diferenţa favorabilă a părţii ruse faţă de celelalte ţări constă în faptul că Rusia nici pe cale diplomatică sau pe altă cale nu discuta problemele privind autodeterminarea ţărilor terţe, inclusiv a Siriei,” a declarat reprezentantul Kremlinului.

Amintim că, în luna ianuarie, Financial Times a scris că Putin a transmis o propunere lui Assad să cedeze cererilor opoziţiei şi a Occidentului şi să demisioneze. Publicaţia observă că mesajul a fost transmis la Damasc de fostul şef al GRU, Igor Sergun, care cu puţin timp după aceasta a murit, la începutul lunii ianuarie.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *