Actualitate

Declaraţii contradictorii în privinţa diplomei de masterat a ministrului de interne

Într-o scrisoare oficială, adresată postului de televiziune, administraţia instituţiei de învăţământ declară că nu a avut niciodată un student din Moldova cu numele Dorin Recean. Totodată, ziarul „Adevărul” a publicat declaraţia reprezentantului special pentru Europa de Est a Universităţii Newport, Eric Everdijk, care susţine că Dorin Recean, într-adevăr, a urmat studii de masterat în Belgia, transmite Info-Prim Neo.

Faptul că Dorin Recean a obţinut diploma de masterat a Newport University, filiala Belgia, este menţionat în CV-ul său, atât pe site-ul Guvernului, cât şi pe cel al instituţiei pe care o conduce. La solicitarea Publika TV, administraţia instituţiei a declarat că niciodată nu a avut un student cu numele Dorin Recean. Mai mult, universitatea are o singură filială pe teritoriul Europei – în Letonia.

Publika TV a trimis o solicitare în acest sens şi la Ministerul Educaţiei din Belgia. Responsabilii instituţiei au răspuns că Newport University nu a primit acreditarea guvernului belgian. Astfel, oficial, pe teritoriul ţării nu există o asemenea universitate sau o filială a ei. Potrivit reprezentanţilor ministerului, ei înşişi au încercat să afle mai multe despre Newport University, însă au găsit doar o informaţie succintă pe Wikipedia, cu un link, care nu poate fi accesat.

În acelaşi timp „Adevărul” scrie că Eric Everdijk, reprezentantul special pentru Europa de Est a Universităţii Newport, care ulterior şi-a schimbat denumirea în Universitatea Janus, dezminte acuzaţiile liderului Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, precum că ministrul de interne este şantajabil deoarece are o diplomă de master falsă.

„Dorin Recean a fost studentul nostru. Pot confirma aceasta oricând pentru că el a studiat în Belgia, unde este filiala universităţii noastre. O parte dintre cursuri le-a avut în Republica Moldova, dar erau ţinute de profesori acreditaţi de aceeaşi universitate. A absolvit cu succes universitatea Newport care ulterior şi-a schimbat denumirea în Janus University. Odată cu el, în aceeaşi perioadă au absolvit universitatea alţi 15-20 de studenţi moldoveni şi aproximativ 300 de studenţi străini“, a declarat Eric Everdijk,

Sergiu Mocanu a declarat miercuri, 9 ianuarie, într-o conferinţă de presă că Dorin Recean a cumpărat diploma de masterat, iar despre aceasta ştie prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, care îl şantajează pe ministru. La rândul său, ministrul a publicat pe o reţea de socializare o fotografie în care apare alături de colegii din promoţia anului 2000 a Newport University, filiala Belgia, instituţie în care, potrivit CV-ului său, şi-a făcut studiile de masterat în anii 1998 – 2000.
 
Sursa: Agenția Info-prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *