Politică

(DECLARAȚII) Filat și Plahotniuc RESPONSABILI de problemele din JUSTIȚIE

De această părere este liderul Mișcării Populare Antimafie (MPA), Sergiu Mocanu, care a declarat astăzi că în fruntea acestui sistem se află liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, și prim-vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc.

”Reforma justiției nu are loc. Probabil este străduința fostului președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, care a înființat la Chișinău un Institut al Justiției plin de corupție și care produce fie odrasle de actuali judecători, fie oameni care plătesc bani ca să ajungă judecători. Tot ceea ce se întîmplă la ora actuală în justiție este o simulare a reformei justiției prin care se spală bani europeni”, a precizat Sergiu Mocanu.

Liderul MPA susține că de această dezordine din domeniul justiției se fac vinovați Vlad Filat și Vladimir Plahotniuc. ”Sistemul a început să lucreze împotriva cetățenilor. Fiecare om din sistem își rezolvă problemele fie în interes de grup, fie în interes personal. De fapt, reforma se face în folosul unei găști aflate la guvernare – Plahotniuc, Filat, Lupu și alții. R. Moldova are nevoie de o legislație nouă după modelul țărilor din fosta Iugoslavie. R. Moldova are nevoie de voință politică, altfel, în decurs de cîțiva ani această justiție va sugruma statul”, a opinat Sergiu Mocanu.

Conform ultimelor sondaje, sistemul judecătoresc din R. Moldova se confruntă pe de o parte cu lipsa independenței, responsabilității, eficienței și transparenței, iar pe de altă parte – cu un înalt grad de corupție și un nivel scăzut de încredere a populației.

Sursa: noi.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *