Internațional

Declarații la începutul summitului B9: „Când se va termina războiul în Ucraina trebuie să ne asigurăm că istoria nu se va mai repeta”

Președintele SUA, Joe Biden, șeful NATO, Jens Stoltenberg, și președintele României, Klaus Iohannis au făcut declarații, miercuri, 22 februarie, la începutul Sumitului B9 (București 9), în Polonia.

Klaus Iohannis a transmis că ”avem datoria de a arăta fermitate în apărarea noastră” și că Ucraina trebuie ajutată până va câștiga războiul.

”Trebuie să ajutăm Ucraina cât e necesar pentru a câștiga războiul. Asta va face România. Nu suntem singuri în efortul nostru. Prezența președintelui Joe Biden ne confirmă importanța B9. Sprijinim cu tărie perspectiva euroatlantică a Ucrainei. Trebuie să fim fermi în descurajarea altor agresiuni și să o înfrângem pe aceasta. NATO dovedește un angajament clar față de Ucraina și cetățenii săi. B9 este mai puternic ca oricând”, a transmis Klaus Iohannis.

De asemenea, Joe Biden a transmis că SUA și NATO vor apăra fiecare centimetru din teritoriul organizației nord-atlantice.

„Vom apăra fiecare centimetru, aștept cu nerăbdare discuțiile și pașii pe care le vom face împreună. Nu este în joc doar Ucraina, ci libertatea însăși”, a transmis Joe Biden.

Șeful NATO, Jens Stoltenberg a mai adăugat că trebuie întrerupt ciclul de invazii al lui Vladimir Putin, amintind de Georgia, Crimeea și Donbas.

„Aș dori ca următorul summit NATO să fie în SUA. Vladimir Putin nu e pregătit de pace la un an de război. Nu știm când se va termina războiul, dar când se va termina trebuie să ne asigurăm că istoria nu se va repeta. Am văzut Georgia în 2008, Crimeea și Donbas în 2014 și invazia de anul trecut. Trebuie să distrugem acest ciclu. Aliații NATO nu au fost niciodată mai uniți. Vom apăra fiecare centimetru din NATO în baza articolului 5”, a mai adăugat Stoltenberg.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. De unde stiti voi cum se va termina razboiul, ca sa puneti concluzii de acum pentru atunci ? Ei au vorbit altceva la Summitul B9, dar au dat presei un os de ros, sa aibe de ce trancani.

  2. ”In viață ar trebui ca aceeași prostie să nu fie făcută de două ori, pentru că deja posibilitățile unei singure prostii sunt nenumărate.” (Russell, matematician)

  3. Cea mai importanta veste pt Rep Moldova s-a produs: Johhanis a ajuntat ca Romania va sprijini Rep. Moldova in ORICE scenariu si va merge mult mai mult daca va fi necesar. Ce inseamna asta ? Ca daca Rep Moldova este atacata de Rusia, Romania intra in razboi contra Rusiei. Este cea mai importanta stire de mult timp incoace !!! Ramane sa vedem daca Rusia a priceput mesajul !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *