Actualitate

DECLARAȚII. Plahotniuc e acuzat „oficial” de jaful miliardului, dar i se impută „doar” 100 de milioane / Dosarul lui Platon este falsificat în totalitate

„Dispunem de probe incontestabile că Vladimir Plahotniuc a beneficiat de peste 100 de milioane de dolari, sub formă de credit, prin intermediul grupului Shor. Din acești bani el a procurat acțiuni la o bancă, clădiri, compania de asigurări Asito, Casa Modei și Hotelul Național. Banii obținuți de la BEM erau utilizați de către Plahotniuc în scop personal, sau de către companiile afiliate acestuia. Din acești bani a procurat și un avion”, a declarat Stoianoglo.

„Va fi adoptată o nouă ordonanță de punere sub învinuire a lui Plahotniuc, cu trei capete de acuzare: crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani. Imediat ce actele de învinuire vor fi traduse în limba engleză, vor fi expediate în SUA pentru a fi extrădat și tras la răspundere”, a mai precizat Stoianoglo.

El a mai spus, pe de altă parte, că dosarul lui Veaceslav Platon „a fost falsificat în totalitate” și acesta urmează rejudecat „în mod transparent”.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.