Ultima oră

Declarațiile lui Crin Antonescu în cadrul briefingului susținut alături de Igor Corman

România va acorda și în continuare tot sprijinul, nu doar politic, dar și prin acțiuni și proiecte concrete pentru ca procesul de integrare europeană să fie cât mai rapid, iar oamenii să simtă cât mai repede beneficiile acestuia, a mai declarat oficialul român. ‘Acest lucru înseamnă nu doar un sprijin politic, ci și aprofundarea cooperării bilaterale pe toate planurile’, a declarat Crin Antonescu, menționând necesitatea continuării proiectelor concrete dintre cele două state. ‘Este vorba și de lucruri pragmatice, proiecte concrete pe domenii ca educația, infrastructura, care sunt necesare cetățeanului, care trebuie să vadă că această cale de apropiere de Europa, de valorile ei, este cea care aduce beneficii concrete’, a adăugat el.

Parafarea Acordului de asociere la UE a fost un succes, dar mai există multă muncă de făcut, a mai declarat președintele Senatului român. El a menționat că România va sprijini Republica Moldova pentru ca în anul 2014 în relațiile cu UE să se acționeze cât mai rapid în sensul liberalizării regimului de vize.

Parlamentul de la Chișinău are nevoie de sprijinul legislativului de la București, a afirmat la rândul său Igor Corman. El a menționat în acest sens practica României privind armonizarea legislației la cea comunitară, precum și elaborarea planului de acțiuni privind implementarea Acordului de asociere la UE.

Corman a salutat dezvoltarea relațiilor bilaterale în ultimul timp. ‘Felul cum dezvoltăm noi în ultima perioadă cooperarea interparlamentară denotă interesul nostru foarte clar să avem o agendă europeană, deschisă. Este în interesul nostru să dezvoltăm o astfel de relație normală, firească între două țări vecine, două țări prietene și contăm în continuare pe sprijinul României în implementarea agendei europene a Republicii Moldova”, a menționat oficialul moldovean.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, efectuează miercuri și joi o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația lui Igor Corman. În cadrul vizitei, Antonescu va mai avea întrevederi cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu membrii Comisiei comune interparlamentare pentru integrare europeană, cu premierul Iurie Leancă, precum și cu alți reprezentanți ai executivului moldovean.

Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *