Actualitate

DECLARAȚIILE lui Platon la Judecătoria Buiucani/ LIVE

El a fost adus în instanță fiind înconjurat de mascați. Fiind solicitat să comenteze acuzațiile, Platon a declarat că ”Plahotniuc a furat și vrea să dea vina pe mine. N-o să-i reușească”.

 

Totodată el a reușit să vorbească cu o persoană apropiată, căreia i-a solicitat să-i transmită anumite obiecte în penitenciar.
Veaceslav Platon, arestat de autorităţile Ucrainei la solicitarea procurorilor moldoveni, a fost extrădat ieri în Republica Moldova.
Veaceslav Platon a fost reținut la Kiev pe data de 25 iulie, la doar câteva ore după ce pe numele său în Republica Moldova a fost emis un mandat de arest fiind, în același timp, anunțat în căutare internațională prin Interpol.

El este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 000 000 de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.

Veaceslav Platon pledează nevinovat și susține că a fost reținut la comanda politicianului și omului de faceri Vlad Plahotniuc. Iar avocații săi spun că nu putea fi extrădat în Republica Moldova deoarece este cetățean al Ucrainei. 

radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *