Actualitate

Deconectări de la energia electrică. Ce localități vor rămâne astăzi fără lumină

Solicitat de IPN, șeful Direcției Situații Excepționale Hâncești, Corneliu Eşanu, a spus din teritoriu parvin semnale că au fost afectate culturile agricole, dar informația încă se actualizează. În proporție de 70% a avut de suferit acoperișul Primăriei din satul Pervomaisc. Și acoperișurile a trei case de locuit au fost parțial distruse. În mai multe localități din raion, apele au ajuns beciurile și subsolurile a cinci gospodării. Comisia pentru situații excepționale se află în teritoriul pentru estimarea pagubelor.

Grindina a afectat culturi agricole și în satele Horești și Țipala din Anenii Noi. În localitatea Filipeni din raionul Leova precipitațiile au distrus patru hectare de viță de vie.

În capitală, salvatorii și pompierii au fost solicitați aseară pentru a debloca un microbuz de rută, împotmolit la intersecția străzilor Albișoara și Ismail. Pasagerii au fost evacuați în siguranță. Intervenția salvatorilor a fost solicitată și în localitatea Hrușova din raionul Criuleni, unde un arbore a blocat traseul.

A fost nevoie de pomparea apei pe unele porțiuni din strada Uzinelor, bd. Ștefan cel Mare, Băcioii Noi și Gherman Pântea. S-a intervenit inclusiv în subsoluri și gospodării particulare.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *