Timpul Liber

Decorează-ţi casa de Paşti

Ghivece colorate




Un simplu raft din bucătărie sau de pe balcon poate fi transformat într-o mică grădină de sărbătoare. Alegeţi pentru florile pe care tocmai le-aţi scos la soare nişte ghivece cât mai colorate, deşi puteţi folosi şi ghivece de aceleaşi nuanţe. Păhărelele pentru ouăle de Paşti vor fi şi ele din ceramică sau din lemn vopsit.

Cuiburi




Ouăle stau cel mai bine în cuibuşoarele lor, aşa că pregătiţi-le câte un culcuş. Pe un panou din carton colorat sau învelit în pânză, agăţat sau lipit de perete, se pot atârna coşuleţe. Acestea se confecţionează din sârmă şi sunt prevăzute cu un suport de care pot fi agăţate, în rând, cu ajutorul unor cuişoare cât mai subţirele. În fiecare coşuleţ se pun câteva rămurele de flori artificiale, care să amintească de primăvară şi… sărbătoarea intră în casele dvs.! Pentru mai mult efect, ouăle se colorează în tonuri pastelate şi, cu ajutorul unei pensule, se dau cu lac incolor.

Coroniţă




Din ramuri mlădioase de salcie (sau un alt copac din grădină) faceţi o coroniţă simplă şi naturală. O puteţi agăţa afară sau în casă, de uşă sau de mânerul de la geam. Câteva flori frumos colorate vor conferi prospeţime compoziţiei florale.

Panseluţe

Aceste flori anunţă venirea sărbătorilor şi a timpului frumos. Vasul în care sunt plantate, îl puteţi ascunde într-un coşuleţ de rafie sau de răchită pe care îl găsiţi în orice piaţă. Dacă panseluţele sunt de diferite culori, cu atât mai bine. O răţuşcă sau un pui de ceramică, aşezate lângă ansamblu, vor finisa compoziţia. În dimineaţa de Paşti, lângă coşuleţul cu panseluţe puteţi aşeza câteva ouă frumos colorate şi lăcuite. Decorul natural va conferi locuinţei dvs. o atmosferă inedită.

Pomul de Paşti




Ideea de a agăţa în ramurile unui pomuleţ nişte ouă multicolore este mai mult decât originală. Chiar dacă veţi folosi o găleată în loc de ghiveci, va fi cu atât mai distractiv. O panglică colorată şi nişte flori plantate la baza copacului vă vor crea o dispoziţie minunată în dimineaţa de Paşti.

Daţi frâu liber imaginaţiei!




Nu vă temeţi să improvizaţi. Cu ajutorul imaginaţiei puteţi inventa şi alte aranjamente care să vă facă să trăiţi intens bucuria sărbătorilor pascale – cu atât mai intens, cu cât autorul noilor idei veţi fi chiar dvs.
Sărbători fericite!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *