CSI / Rusia

Deficitul bugetar al Rusiei atinge 34 de miliarde de dolari, dar creșterea cheltuielilor încetinește – Bloomberg

Deficitul bugetar al Rusiei a sărit în primele două luni ale anului, dar cheltuielile dau semne de încetinire a creșterii pe fondul războiului din Ucraina, scrie Bloomberg, citând date ale Ministerului rus de Finanțe.

Acesta a subliniat că deficitul a ajuns la 2.580 de miliarde de ruble (34 miliarde de dolari), în timp ce cheltuielile au fost de 5.740 de miliarde de ruble.

“Deși ministerul nu a publicat totalurile lunare, cheltuielile din februarie par să fi scăzut față de cele de 3.120 de miliarde de ruble din ianuarie.

Deși bugetul se află într-un deficit profund, ministerul a declarat că continuă să respecte planul de a menține deficitul de sfârșit de an în limitele țintelor. Acesta a pus saltul din acest an al cheltuielilor pe seama cheltuielilor în avans semnificative din acest an”, a scris agenția.

“Principalul motiv pentru reducerea deficitului este o scădere cu 15% a cheltuielilor publice după cheltuieli extrem de mari în prima lună a anului. Cu toate acestea, Moscova va avea dificultăți în a-și echilibra conturile în condițiile în care randamentele obligațiunilor guvernamentale interne cresc peste 11%, iar veniturile non-petroliere continuă să scadă”, a declarat economistul rus Alexander Isakov.

Sancțiunile și alte restricții impuse de SUA și aliații săi din cauza invaziei Rusiei în Ucraina au afectat puternic veniturile din exporturile de energie ale țării, deoarece restricțiile au intrat în vigoare în ultimele luni.

Veniturile non-energetice au scăzut cu 9%, față de 28% în ianuarie. Bloomberg Economics se așteaptă ca deficitul bugetului federal al Rusiei să fie de 3-4% din PIB în acest an.

Veniturile din afara petrolului și gazelor naturale ale Rusiei au fost de 521 miliarde de ruble în februarie, față de 424 miliarde de ruble în ianuarie – în scădere cu 46,4% de la an la an în 2 luni, la 947 miliarde de ruble.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *