Social

Deflagrație la Criuleni și incendiu la Anenii Noi: Doi bărbați au fost transportate la spital cu arsuri

Nerespectarea regulilor de securitate are consecințe grave. Două persoane, una din raionul Criuleni și alta din Anenii Noi, au fost transportate la spital cu arsuri, după ce locuințele le-au fost cuprinse de flăcări.

Potrivit IGSU, un bărbat în vârstă de 33 de ani a suferit diverse arsuri pe suprafața corpului, în urma unei deflagrații, care s-a produs luni seara, într-o gospodărie din localitatea Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni. Deflagrația a avut loc în urma unei scurgeri de gaz de la o butelie de tip propan butan. În urma exploziei, s-a produs un incendiu, care a afectat geamurile, dar și bunurile materiale dintr-o odaie a casei de locuit cu suprafața de 48 m2. La fața locului, a intervenit un echipaj de salvatori și pompieri, care a evacuat butelia de gaz din interiorul locuinței, reușind lichidarea incendiului. Totodată, la fața locului a ajuns și un echipaj de medici care a preluat bărbatul la spital pentru îngrijiri de rigoare, transmite Jurnal.md.

Iar un alt caz a fost înregistrat aseară, în localitatea Chetrosu, raionul Anenii Noi. Potrivit informațiilor recepționate, un bărbat în vârstă de 74 de ani a primit arsuri pe circa 80% din suprafața corpului, după ce a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină.

Astfel, lichidul s-a inflamat provocând un incendiu în locuință. Imediat, la fața locului au intervenit trei echipaje de pompieri, dar și un echipaj de medici, care a transportat bărbatul la Spitalul „Toma Ciorbă” din municipiul Chișinău. Pompierii au evacuat din interiorul locuinței o butelie de gaz, astfel evitând producerea unei explozii. În urma incendiului, au ars mai multe bunuri materiale dintr-o odaie și în totalitate acoperișul casei cu suprafața de 60 m2.

Toate circumstanțele cazurilor urmează a fi stabilite de specialiști.

În acest sens, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare și normele de securitate privind utilizarea instalațiilor cu gaz lichefiat. În caz de situații de risc și excepționale, oamenii sunt îndemnați să apeleze de urgență Serviciul 112.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *