Actualitate

Delegația Parlamentului Republicii Moldova pleacă la Strasbourg

Din componența delegației fac parte deputații Valentina Buliga, Liliana Palihovici, Maria Postoico, Valeriu Ghilețchi, Andrei Neguța și Alina Zotea.

În cadrul sesiunii vor avea loc dezbateri referitoare la situația refugiaților din Grecia, promovarea egalității de gen în armată, violența împotriva migranților și detenția administrativă. Pe ordinea de zi a sesiunii mai figurează discutarea rezoluțiilor și recomandărilor pe marginea subiectelor ce țin de rețelele educaționale și culturale ale comunităților stabilite peste hotare, transparența și deschiderea în cadrul instituțiilor europene, siguranța rutieră în Europa ca prioritate de sănătate publică, precum și funcționarea instituțiilor democratice în Turcia.

Vicepreședinta Parlamentului Liliana Palihovici va prezenta o informație despre „Imunitatea parlamentară: provocări în aplicarea privilegiilor și imunităților de care beneficiază membrii APCE”. Totodată, deputatul Valeriu Ghilețchi va prezenta un raport la subiectul combaterii fenomenului sexualizării excesive a copiilor.

Potrivit agendei, vor adresa mesaje plenului APCE Prim-ministrul Greciei Alexis Tsipras, Prim-ministrul Estoniei Taavi Rõivas, Președinta Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, Marina Kaljurand. Totodată, Secretarul General al Consiliului Europei, Thorbjørn Jagland va răspunde la întrebările parlamentarilor.

În cadrul sesiunii de vară a APCE va avea loc inaugurarea expoziției de fotografii „Cultură. Tradiții. Țară”, cu ocazia a 25 de ani de independență a Republicii Moldova. Expoziția va avea loc pe data de 21 iunie și va fi vernisată de Președinta delegației Parlamentului la APCE, Valentina Buliga și Președintele APCE Pedro Agramunt, în prezența parlamentarilor din cele 47 țări membre ale Consiliului Europei și a oficialilor prezenți la APCE. Lansarea expoziției va fi urmată de o degustare de vinuri moldovenești.
 
Politics.MD

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.