Ultima oră

Demisia, domnule Recean! Sau de ce am ajuns să-l regretăm pe Voronin și Papuc?

Domnii milițieni de la Chișinău o pot pune în dosarul: oameni omorâți, rude distruse de durere, poliție incompetentă. În criminalistică există o regulă simplă: caută criminalul pe urme proaspete. Ce fac polițiștii moldoveni? Chiar, ce fac polițiștii moldoveni? Cum caută criminalii? Se duc la babe să le ghicească în cafea? Nu știu, dar dacă aș fi polițist criminalist din Moldova aș muri de rușine în aceste zile. Iar dacă aș fi ministru, evident, mi-aș da demisia!

Domnule Recean, vedeți în poza de mai sus victima jafului în sicriu? Îl vedeți pe fiul femeii distrus de durere? Vreți să mai vedeți? Dacă nu faceți nimic, sigur veți mai avea ocazia. Terminați cu joaca! Căutați, dom’le, criminalii aceia odată, căci lucrurile pot degenera. Cine știe ce le mai trece prin cap celor care nu sunt obișnuiți cu munca și care realizează cât de incompetentă este poliția moldovenească? Ce naiba faceți? Am înțeles, nu vreți să vă dați demisia, vă place scaunul moale din clădirea aia mare din centrul Chișinăului. Ok. Stați acolo, dar puneți-vă un pic neuronii la treabă. Chiar ați ajuns de râsul lumii? Chiar nu sunteți în stare să găsiți răufăcătorii?

Apropo, observ din pozele postate pe facebook că vă place să vă plimbați prin Europa, că ați fost pe la sediul Interpolului. În poze zâmbiți larg, vă “cătăiți” cu avionul, cu mașini cu “migalcă”, adică girofar. Perfect, nicio problemă. Știu, e grea viața de ministru pentru că e complicat să stai la aer condiționat, să primești mașină la scară și să ai toate beneficiile de care se bucură un demnitar de stat… Dar dacă sunteți un prieten atât de bun cu cei de la Interpol, de ce nu le cereți să vă ajute cu vreo doi copoi deștepți, care să-i umfle pe băieții iștea răi din Moldova? Dacă vă refuză Interpolul, de ce nu încercați să rugați Poliția din România sau din Rusia? Nu e nicio rușine să recunoști că ești incompetent, prost sau că ai picat BAC-ul de trei ori. Sincer, în condițiile de azi ajung să-l regret pe Voronin, fostul ministru de interne. Până și pe Papuc ajung să-l regret. Oamenii aceștia nu știu să lege două cuvinte în limba română. Totuși, când era vorba să-i găsească pe niște criminali – făceau treabă. La urma urmei adunau niște băieți răi, niște bandiți într-un subsol, discutau cu ei ca între “mujiși”, însă nu despre vreme și gagici, iar în trei ore îi primeau pe criminali pe tavă. De fapt, într-un portbagaj.

Ce să mai zic? Urmăresc știrile din Moldova și nu-mi vine să cred. Pur și simplu este de neconceput să se producă asemenea crime, iar poliția să nu fie în stare să aibă măcar un bănuit. Este de domeniul imposibilului, fantasticului să nu poți da publicității un amărât de portret robot al criminalului? Asta chiar este culmea incompetenței. Cu toate acestea, regele incompetențelor, domnul Recean are o durere ascuțită în cont, pardon, in cot de ce spune opinia publică. Criminalii se plimbă liberi printre noi, iar ministrul este în continuare în funcție. Moldova – o țară bananieră. Nu mai pot, îmi fac bagajele și plec. Ups, dar eu sunt plecat deja…

Sursa: cojocari.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *